Siirry sisältöön

Kivipatteri vai perinteinen sähköpatteri – kuinka valita sopiva lisälämmitin kotiin?

Syksyllä kelien viiletessä moni alkaa etsimään tehokasta lisälämmitintä kotiin. Perinteinen, yleensä väriltään valkoinen sähköpatteri on ollut pitkään suosittu valinta lisälämmittimeksi. Varteenotettava vaihtoehto tälle “perinteiselle” sähköpatterille on kivipatteri, joka on turvallinen, tyylikäs ja nykyaikainen sähköpatteri.

Kivipatteri on sähköpatteri, joka yhdistää kauniin muotoilun, turvallisuuden ja nykyaikaisen teknologian. Tämä varaava sähköpatteri on energiatehokas, sillä runsas kivimassa varaa lämpöä sekä luovuttaa sitä tasaisesti, mikä myös alentaa patterin pintalämpötilaa ja lisää turvallisuutta. Lisäksi Mondexin nykyaikaiset kivipatterit on varustettu Enston älytermostaatilla.

mihin käyttötarkoitukseen kivipatteri sopii?

Mondexin kivipatteri on suunniteltu erityisesti koteihin, joihin etsitään nykyaikaista sähköpatteria. Kivipatteri varastoi lämpöä kivimassaansa ja vapauttaa sitä tasaisesti, vielä patterin sammuttuakin, minkä ansiosta kivipatteri on energiatehokas sähköpatteri. Kivipatterin pintalämpötila on alhaisempi kuin perinteisen sähköpatterin, mikä tekee kivipatterista turvallisen vaihtoehdon myös lapsiperheille ja lemmikkitalouksille. Kivipatteri on erinomainen valinta myös vapaa-ajan asuntoon tai mökkiin, jossa huonelämpötilaa ei pidetä jatkuvasti ylhäällä.

Kivipatteri toimii samalla periaatteella kuin perinteinen sähköpatteri, ja se on saatavalla pistotulpalla tai kiinteällä asennuksella. Pistotulpallista, jalkaparilla varustettua kivipatteria voi siirtää huoneesta toiseen, sinne, missä milloinkin tarvitaan lisälämpöä.

Kivinen sähköpatteri on tyylikäs, turvallinen ja hiljainen

Laajan kivivalikoiman ansiosta voit valita kivipatteriisi juuri halutun tilan sisustukseen sopivan kiven – oli se sitten perinteisempi vuolukivi, kaunis grafiitti tai trendikäs marmori. Laajasta, 18 kiven ja 5 teholuokan valikoimastamme löytyy sopiva kivipatteri jokaiseen tilaan. Kivipatteri on siis paitsi oivallinen lisälämmitin kotiin, myös kaunis sisustuselementti. Kauniin ulkonäön ja perinteistä sähköpatteria alhaisemman pintalämpötilan lisäksi kivipatteri on lähes äänetön, mikä lisää sen käyttömukavuutta entisestään!

Kivipatterin pintalämpötila pysyy alhaisena, ja se on turvallinen lisälämmitin moneen kotiin.

Perinteinen sähköpatteri vai moderni kivipatteri?

Listasimme kivipatterin plussat ja miinukset, auttamaan valinnassa kivipatterin ja perinteisen sähköpatterin välillä: 

Plussat: 

+ Energiatehokas ja varaava: Kivipatteri varaa lämpöä ja vapauttaa sitä hitaasti, mikä tarkoittaa tasaisempaa ja pitkäkestoisempaa lämpöä, myös kivipatterin sammuttamisen jälkeen. 

+ Tasainen ja tarkka lämpö: Tarkka elektroninen termostaatti huolehtii siitä, että lämpötila pysyy juuri siinä, mihin se on asetettu. 

+ Tyylikäs ulkonäkö: Kivipatteri toimii lämmittimen lisäksi sisustuselementtinä, ja sen luonnollinen kivipinta tuo huoneeseen elegantin ja modernin ilmeen. 

+ Turvallisuus: Kivimateriaalin pinta ei kuumene yhtä kuumaksi kuin metallin, mikä tekee kivipatterista turvallisen erityisesti lapsi- ja lemmikkitalouksissa. 

+ Älykäs ohjaus: Mondex kivipatterit on varustettu Enston älytermostaatilla, jossa on Bluetooth, jolloin kivipattereita voidaan ohjata helposti mobiililaitteella. 

+ Laaja valikoima: Valittavissa 18 eri kiveä ja 5 eri teholuokkaa, sekä kaksi asennustapaa.

Miinukset: 

- Hinta: Kivipatteri on yleensä hieman kalliimpi hankintahinnaltaan kuin perinteinen sähköpatteri. Kivipatteri lämmittää kuitenkin tehokkaasti. 

- Paino: Kivipatteri on painavampi kuin perinteinen sähköpatteri. Toisaalta paino lisää patterin vakautta, erityisesti, kun patteria käytetään lisävarusteena ostettavan jalkaparin kanssa. 

Kivipatteri sointuu täydellisesti kodin sisustukseen. Kuvan kivipatterissa on kaunis Jura Grey -marmorikivi.
Kivipatteri on saatavilla myös klassisella vuolukivellä, joka sopii myös perinteisempään makuun.

Nykyaikainen lisälämmitin kotiin tai lämmönlähde pienempään harrastetilaan

Vaikka kivipatteri toimii erinomaisena lisälämmittimenä kotona, sitä voidaan käyttää myös pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä erityisesti pienissä tiloissa, kuten autotallin yhteydessä olevassa harrastetilassa, tai vapaa-ajan asunnossa tai mökissä, jossa sisälämpötilaa ei pidetä jatkuvasti ylhäällä. Kivipatteri on saatavalla sekä pistotulpalla, että kiinteällä asennuksella termostaatilla.  

Kivipatteri on nykyaikainen sähköpatteri, jonka teknologia takaa tehokkaan lämmityksen sekä miellyttävän käyttökokemuksen. Kaikki Mondexin kivipatterit on varustettu Bluetooth-etäohjattavalla Enston älytermostaatilla, jonka avulla voit mm. säätää patterin lämpötilaa ja päälläoloa, seurata energiankulutusta sekä asettaa kalenteriohjelman, esimerkiksi loman ajaksi. Älytermostaatin kaikki ominaisuudet on listattu kivipattereiden tuotesivulle.  

Kivipatteri on erinomainen valinta sinulle, joka arvostat erityisesti energiatehokkuutta, turvallisuutta, tyylikkyyttä ja helppokäyttöisyyttä yli muiden kriteerien. Olipa sinulla etsinnässä sähköpatteri pistotulpalla autotalliisi tai lisälämmitin kotiin talven varalle, kivipatteri tarjoaa täydellisen ratkaisun tarpeeseesi! 

Esimerkkilaskelmia tarvittavalle teholle:

10m² makuuhuone, jossa huonekorkeus 2,5m 800W*
20m² olohuone jossa huonekorkeus 2,5m 1200W*
35m² olohuone jossa huonekorkeus 2,5m 1000W* + 1200W*

*laskelmat tehty olettaen, että talossa on hyvät lämpöeristeet (25W / m³). Mikäli seinämateriaalina on esim. eristämätön hirsi, on tehon tarve tällöin n. 50W / m³.

Tutustu Mondexin kivipattereihin ja löydä täydellinen lämmitysratkaisu kotiisi: